Биография на Графа

април 7, 2009 at 12:51 pm 1 Коментар

grafa

Владимир Ампов — Графа е български поп-певец.

Син е на музиканта Кирил Ампов. За първи път излиза на сцената на 10 години. Дебютният му албум е озаглавен — „Гумени човечета“ (1993). Три години по късно излиза вторият му албум „Зелен хайвер“. Третият е наречен „6 е по-добре“ и включва хита „Пачанга“. След това излизат хитове като „Токов удар“, „Глава“, „Белите гълъби“, „Давам всичко за теб“, „Имаш“, „Секс за пари“, „Дори да простиш“, „Ако има рай“, „Крадена любов“ в дует с Мария Илиева, „Обичам“ с Теодосий Спасов, „Слънце в очите ти“.

Графа пише песни за много от родните звезди — „Хотел“ за Руши Видинлиев, „Изгубено сърце“ за Савина, „Идваш към мен“ за Мария Илиева и много други.

През 2005 г. издаде и книга, наречена — „Белезите по гърба ми“.

През 2006 година Графа получава наградата за изпълнител на годината от годишните награди на БГ радио и телевизия ММ, както и приза за български композитор.
Дискография
1993 — „Гумени човечета“
1996 — „Зелен хайвер“
1998 — „6 е по-добре“
1999 — „Токов удар“ (саундтрак към мюзикъл)
2001 – „Давам всичко за теб“
2003 — „Секс за пари“ (сингъл)
2003 — „Искам те“ (албум)
2004 — „Ако има рай“
2004 — „Слънце в очите ти“ (саундтрак към филма „Морска сол“)
2006 — „Честно в очи“

Още биографии.

Entry filed under: Музика, От България. Tags: , , , , , , , .

Биография на Франк Лампард Биография на Hot Shop

има 1 коментар Add your own

  • 1. Веселин  |  декември 13, 2009 в 1:50 pm

    Много харесвам песните на това момче. Макар, че съм от поколението на родителите му песните му са като балсам за наранени души.

    Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Страници

април 2009
M T W T F S S
« Март    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

%d bloggers like this: