Биография на Хилъри Дъф

март 23, 2009 at 9:13 am Вашият коментар

d185d0b8d0bbd0b0d180d0b8-d0b4d18ad184

Биография
След спечелената слава от изиграването на главната роля в телевизионното шоу „Лизи Макгуаяр“(Lizzie McGuire), Дъф започва филмова кариера, като нейни най-сполучливи филми са „Деца на килограм“(2003)(Cheaper By The Dozen), „Лизи Макгуаяр-филмът“(2003)(The Lizzie McGuire Movie), „Историята на Пепеляшка“(2004)(A Cinderella Story) и „Не се предавай“(2004)(Raise Your Voice). Тя печели $ 15 милиона през 2005 г. и по $ 12 милиона през 2006 г. и 2007 г.

Дъф разширява репертоара си в поп-музиката с три RIAA certfed -платинени албума и над 13 милиона продадени копия по целия свят. Нейният първи студиен албум „Metamorphosis“ бе заверен с тройна платина и Дъф последва с два албума – „Оная с тъпите филми“(2004) и „Most wanted“(2005). Последният за сега студиен албум на Дъф „Dignity“ бе пуснат в продажба през април 2007 г. и бе заверен със Злато през август 2007 г. Дотогава са продадени около 907 300 копия на албума по целия свят.

Тя създава модната линия „Нещо от Хилари Дъф“(Stuff by Hilary Duff) и парфюмите „С любов…Оная с тъпите филми“(With love…) и „Обгърнат с любов“(Wrapped with love). Дъф и нейната майка са продуценти на филма „Материални момичета“(2006)(Material Girls), в който Хилари и сестра и участват, а пък Хилари помага за издаването на дебютния албум на сестра си.

Най-новите филми на Дъф са екшън трилър комедията „Война ООД“(War, Inc.), чиято премиера по кината е на 23 май 2008 г., анимационната комедия „Бой с храна!“(Foodfight!) и независимите продукции „Грета“(Greta) и „Нечупливо стъкло“(Safety glass), а в момента снима „Остани готин“(Stay Cool).
Ранен живот и кариера
Хилари Дъф е родена в Хюстън, Тексас на 28 септември 1987 г. Тя е второ дете на Робърт Ерхард Дъф, собственик на верига магазини за бързо хранене и Сюзан Колийн (по баща Коб), домакиня. Хилари има по-голяма сестра, Хейли Дъф, която е също актриса и певица. След като майката на Дъф насърчава Хилари да влезе в актьорския клас заедно с по-голямата си сестра Хейли, и двете момичета печелят роли в най-различни местни театрални представления. Съответно на по шест и осем години сестрите Дъф участват в балета „Лешникотрошачката” с Колумбус Балет Мет в Сан Антонио. Сестрите са повече ентусиазирани от идеята за професионално играене и евентуално преместване в Калифорния с тяхната майка, която и осъществяват. Боб Ерхард Дъф остава във фамилната къща в Хюстън да се грижи за семейния бизнес. След няколко години от прослушвания и срещи, сестрите Дъф участват в най-различни телевизионни реклами.

Телевизия
Ранна кариера
Ранната кариера на Дъф е белязана с малки роли, започващи с излизането на уестърн минисериала „Истинска жена“(True woman) през 1997 г. Тя участва във второстепенна роля и във филма на сценариста-режисьор Уилям Карол, драмата „Любовни приключения“(Playing by heart) през 1998 г.

Нейна първа по-голяма роля е участието и във филма „Каспър среща Уенди“(Casper meets Wendy) през 1998 г.(продължение на „Каспър“), в който тя играе малката магьосница Уенди, която случайно се среща с анимирания герой Каспър.

През 1999 г. Дъф се появява като поддържаща роля под името Ели в ТВ филма „Колекционерът на души“(The Soul collector), базиран на едноименния роман на Катлин Кейн и в който участват Брус Грийнуд и Мелиса Гилбърт. Дъф печели Награда за млад артист за „Най-добро изпълнение в телевизионен филм или поддържаща роля на млада актриса“ за нейната роля във филма.
„Лизи Макгуайър”
Нейната майка, която е и неин мениджър я подтиква и тя получава роля в детския ТВ сериал „Лизи Макгуайър“(Lizzie McGuire). В сериала тя получава главната роля, на Лизи Макгуайър, нормално момиче от средно училище. Сериалът фокусира около нейния живот и бавното развитие през тийнейджърските години. Други играещи главните роли във филма са Лалейн, Адам Ламбърг, Джейк Томас, Клейтън Снайдер, Ашли Брилаулт, Робърт Карадайн и Хейли Тод.

„Лизи Макгуайър“, първия епизод, на който, пуснат по Дисни Ченъл на 12 януари 2001 г., е определен като хит и гледан от по 2,3 милиона зрители на епизод. Сериалът има 65 епизода в два сезона. Дъф продължава да играе героинята си Лизи Макгуаяр в игралния филм „Лизи Макгуаяйър-филмът“ (The Lizzie McGuire Movie) през 2003 г. Филмът печели $ 42,6 милиона и приема смесени чувства с отделни критици, докато други са позитивни и обнадеждаващи за филма.
Други участия
По времето и в „Лизи Макгуаяр“, тя играе главната роля заедно с Кристи Карлсон Романо и Гари Кол в ТВ филма на Дисни Ченъл „Кадет Кели“(2002)(Cadet Kelly). Във филма тя играе свободно, жизнено момиче, което влиза във военно училище (не по свое желание) и там намира строга и сурова дисциплинирана среда.

Дъф също така и гостува в някои ТВ сериали. Първият и път е като болно дете в медицинския сериал „Чикагска надежда“(Chicago hope) през март 2000 г. В епизод на ‘Джордж Лопес“(George Lopez) от 2003 г. тя е в ролята на продавач на гримове; по-късно тя се появява отново в сериала през 2005 г. като поет феминистка, приятелка на герой от сериала – Кармен. През 2003 г. тя, заедно със сестра си Хейли играе в „Американски мечти'(American dreams), също и през 2005 г. за малко. По време на нейното турне на албума и „Най-желан“(Most wanted), тя пее в Гуадалахара, Мексико, където за малко се появява в мексиканската тийн теленовела „Непокорните“(Rebelde), където играе себе си и разговаря с групата RBD. Появата и в „Непокорните“ е в 439 епизод. Дъф гостува в ‘Шоуто на Анди Милонакис“(The Andy Milonakis Show) за неговата премиера на третия сезон през март 2007 г..
Филмова кариера
Първата роля на Дъф в кино филм е в „Човешка природа“(2002)(Human nature). Дъф играе една от главните героини във филма като малка.

2003-2004
Нейната първа по-голяма роля в кино филм е в семейния екшън „Агент Коди Банкс“(Agent Cody Banks) с Франки Мюниц през 2003 г. Филмът е сполучлив и приема добри мнения, достатъчно да продължи във втора част, в която Дъф не участва.

След това тя продължава историята за Лизи Макгуаяр в игралния филм „Лизи Макгуаяр-филмът“(2003)(The Lizzie McGuire Movie), който надвишава очакванията за печалба.

По-късно през годината тя играе едно от дванадесетте деца на Стив Мартин и Бони Хънт в семейната комедия „Деца на килограм“(Cheaper by the dozen), който остава нейният най-голям филм и до днес. Тя повтаря ролята си на Лорейн Бейкър в продължението на „Деца на килограм“ – „Деца на килограм 2″(2005)(Cheaper by the dozen 2), който не успява да бъде сполучлив, колкото първия филм и е обсипан от критици.

През 2004 г. Дъф играе главната роля в романтичната комедия „Историята на Пепеляшка“(A Cinderella story). Главно има негативни оценки, критиците са не впечатлени от изпълнението на Дъф във филма.

По-късно през годината тя играе главна роля в „Извиси гласа си“(Raise your voice), нейна първа роля в драма. Някои критици хвалят Дъф за появяването и в по-зряла и сериозна роля, отколкото в предишните нейни филми.Критиците изтъкват подобрения дигитално глас на Дъф, и равнодушно към нейното актьорско изпълнение. Филмът събира много пари и е доста сполучливив(към бюджет) филм на Дъф. Същата година Дъф получава първата си номинация „Златна малина“(Razzie) за най-лоша актриса за нейната роля „Историята на Пепеляшка“.
2005-2006
През 2005 г. играе главна роля в „Перфектният мъж“(The Perfect man), в който тя играе по-голямата дъщеря на разведена жена. Филмът приема повече остри оценки и не събира печалби според очакванията – „само“ $ 19,7 милиона. Същата година Дъф отново е номинирана за „Златна малина“ – и за „Перфектният мъж“, и за „Деца на килограм 2“.

Сатиричната комедия от 2006 г. „Материални момичета“(Material girls), в която тя, заедно със сестра си Хейли участват в главните роли, също не приема добри оценки от критиците, като събира „само“ $ 16,8 милиона от целия свят. Във филмът, режисиран от Марта Колидж, участващите сестри Дъф са в ролите на богати сестри, които трябва да поправят състоянието си след един скандал. Хилари приема номинации за други две „Златна малина“ антинагради за нейната роля във филма.
2007-2008
В началото на 2007 г. сестрите Дъф озвучават компютърната анимация „Бой с храна“ (Foodfight), която е направена от „Lions Gate Films“ и излезе през април 2008 г. Дъф участва и в главната роля заедно с Джон Кюсак във „Война ООД“(War, Inc.), който излезе през май 2008 г. На 7 септември 2007 г. Дъф гостува в „Много при поискване“(Much on Demand), за това, че тя ще филмира два независими филма – „Грета“(Greta) и „Нечупливо стъкло“(Safety Glass).Те са завършени в края на 2007 г. и се очаква премиерите им да бъдат в края на 2008 г. или началото на 2009 г.

През юни 2008 г. бе съобщено, че тя ще участва в неин нов филм, който се казва „Остани готин“(Stay cool). В него тя ще влезе в ролята на Шаста О`Нийл, секси гимназистка от горните класове, която флиртува с по-възрастен писател и го кани на нейния бал. Снимките започнаха в края на юли 2008 г. Във филма ще участват и други звезди като Уинона Райдър, Сийн Остин, Марк Полиш и Джон Крайър от „Двама мъже и половина“.
Музикална кариера
2002-2004
През 2002 г. Дъф записва кавър на песента на Брук Маклаймънт – „Не мога да чакам“(I can’t wait) за албума „Лизи Макгуаяр саундтрак“(Lizzie McGuire soundtrack) и „The Tiki Tiki Tiki Room“ за първия „Диснимания“ компилационен албум.

Нейният първи албум е „Пътечката на Дядо Коледа“(2002)(Santa Claus Lane), колекция от коледни песни, които включват дуети с нейната сестра Хейли, Лил Ромео, Кристина Милиан.

Песента „Пътечката на Дядо Коледа“(Santa Claus Lane) е включен като саундтрак във филма „Дядо Коледа 2″(Santa Clause 2), а друга песен – „Каква Коледа щеше да бъде“(What Christmas Should Be) е саундтрак на „Деца на килограм“(Cheaper by the dozen). Дъф записва няколко песни през 2003 г. за албума „Лизи Макгуаяр-филмът саундтрак“(Lizzie McGuire Movie soundtrack), включващи сингъла „Защо не“(Why not), който се класира на номер 14 в Австралия.

Вторият албум на Дъф и неин първи студиен – „Метаморфоза“(2003)(Metamorphosis) достига до първите места в американските и канадските класации. Той става един от най-продаваните албуми за годината в САЩ и оттогава има над 3,7 милиона продадени копия.

Водещият сингъл „Така вчерашен“(So yesterday) е в топ 10 хитове в няколко държави, а видеото му е пускано много пъти по MTV.

Неин друг сингъл „Признавам си всичко“(Come clean), който е музикална тема на „Лагуна Бийч“(Laguna beach) е първият и в топ 40 на САЩ и достига топ 20 във Великобритания, Австралия и Нова Зеландия.

Третият сингъл „Малък глас“(Little voice) става малък хит в Канада и Австралия. В края на 2003 г. Дъф предприема първото си концертно турне, Metamorphosis Tour, а по-късно и Most Wanted Tour. Най-много провеждащи се в големи градове, концертите печелят много от продажбите на билети.

Вторият албум на „Диснимания“ – „Диснимания 2“ е пуснат през януари 2004 г. и съдържа дуета на Дъф „Песента на сиамската котка“(The Siamese cat song) с нейната сестра. В друга песен от албума – „Кръг от живот“(Circle of life) участват Дъф и други Дисни звезди.

Дъф и нейната сестра записват едноименния кавър на The Go-Go’s – „Нашите устни са затворени“(Our Lips Are Sealed) за албума „Историята на Пепеляшка саундтрак“(A Cinderella story soundtrack), който включва и други две песни на Дъф. Видеото на „Нашите устни са затворени“(Our Lips Are Sealed) е популярно в Total Request Live по MTV, но се проваля в американската класация Billboard Hot 100.

Третият албум на Дъф е кръстен на нея – „Хилари Дъф“(Hilary Duff), в който тя сънаписва няколко песни. Тя характеризира албума като повече „личен“ и имащ „рок елементи“, отколкото „Метаморфоза“(Metamorphosis). Той е пуснат по време на нейния седемнадесети рожден ден (септември 2004) и дебютира като номер 2 в САЩ и като номер 1 в Канада. Албумът е разпродал над 1,5 милиона копия в САЩ за осем месеца. Но сингълът „Летя“(Fly) се проваля в класацията на Горещите 100(Hot 100), въпреки че е съпровождан от популярно видео. „Летя“(Fly) достига до топ 40 в Австралия, където вторият сингъл „Някой ме пази“(Someone’s watching over me), който е и музикална тема в „Извиси гласа си“, се класира в топ 40. Дъф допринася с песента „(I’ll Give) Anything but Up!“ за албума „Marlo Thomas & Friends: Thanks & Giving All Year Long“(2004).
2005-2006
Четвъртият албум на Дъф, „Най-желан“(2005)(Most wanted), включва нейни любими песни от предишните и два албума, ремикси и нови песни вдъхновени от поп-рок музиканти като „Убийците“(The Killers) и „Муза“(Muse). Сънаписан с Джоел Маден и неговият брат Бенджи, членове на групата Good Charlotte, „Най-желан“(Most wanted) e повече творчески владян от Дъф в сравнение с предишните и албуми.

Водещият сингъл „Събуди се“(Wake up) става най-високо класирания сингъл на Дъф от албума в американските Горещите 100, а неговото видео се въртеше много пъти по МТВ.

Видеото на втория сингъл „Биене на сърцето ми“(Beat of my heart) е също така популярно, но сингълът сам по себе си се проваля в класациите в САЩ. Албумът дебютира под номер едно в Billboard 200 и става нейният трети албум дебютирал под номер 1 в Канада. Компилационният албум „Завинаги“(4ever) е пуснат през 2006 г. Дъф записва нови песни за нейния филм „Материални момичета“, които включват продуцираната от Тимбаланд песен (кавър на „Материално момиче“(Material girl) на Мадона) с нейната сестра Хейли – „Материални момичета“(Material girls).
2007-2008
В четвъртия студиен албум „Достойнство“(Dignity) тя сънаписва текстовете заедно с Кара Диогуарди, която съпродуцира албума с Рет Лауренс, Ричард „Хъмпти“ Визион, Тим и Боб и други. Дъф обявява, че със сравнение с предишната и музика това е „повече танцувално“ и се прави от повече реални инструменти. Тя казва: „Не знам точно как да обясня какво сме направили, но това е забавно и нещо различно, нещо ново за мен. Наистина е яко.“ Тя също така описва музиката на албума като „по-малко поп-рок и повече електронно звучене“.

Първият сингъл „Игра с огъня“(Play with fire) става малък клубен хит, но се проваля в класациите в САЩ; вторият сингъл „С любов“(With love) е повече сполучлив и става най-високо класираният в Горещите 100 хит на Дъф и по-високо в класацията Billboard’s Hot Dance Club Play. Видеото на песента е използвано като реклама за първия аромат на Дъф – „С любов…Хилари Дъф“(„With love…Hilary Duff“), който бе пуснат в продажба през септември 2006 г. Видеото достига номер едно в Total Request Live. Албумът е пуснат през април 2007 г. в Северна Америка, а другаде по-рано. Той достига до топ 5 в САЩ и Канада, топ 20 в Австралия и топ 40 в Великобритания. Турнето на „Достойнство“(Dignity tour) започва в средата на 2007 г. Третият сингъл „Непознат“(Stranger) е номер 1 клубен хит. През 2007 г. Дъф записва нейния нов сингъл „Протегни ръка“(Reach out)(който е кавър на песента на „Депеш Мод“(Depeche mode’s) – „Личен Исус“(Personal Jesus).

Продължението на турнето на Дъф „Dignity tour“ завършва в Мексико, Бразилия и Австралия през февруари 2008 г. Оттогава тя не е излизала на голямата сцена. През октомври излиза видеото на сингълът и „Reach out“.

На 11 ноември пък излезе новия и компилационен албум „Най-доброто от Хилари Дъф“(Best of Hilary Duff), съставляван от най-успешните и песни през годините, които имат и видео със себе си и две нови песни – „Reach out“ и „Holiday“ с техните ремикси.
Предприемания
Дъф пуска нейната модна линия „Нещо от Хилари Дъф“(„Stuff by Hilary Duff“) през март 2004 г. с дрехи разпръснати в Таргет в САЩ, Кмарт в Австралия, Зелерс в Канада и Едгарс сторс в Южна Африка. Компанията, първоначално започнала като линия за облекло, разширява нейния бизнес към мебели, аромати и бижута, прицелени главно към тийнейджърите. През 2007 г. интернет сайта [www.stardoll.com] представи модната линия на купувачите като им позволява да обличат с нея кукли в сайта (които включват кукла-двойница на Хилари Дъф) с дрехите.

„Плеймейтс Тойс“(Playmates Toys) пускат на пазара кукла изглеждаща точно като нея през 2004 г. В края на 2006 г. Мател пускат Барби кукла като Хилари Дъф. Куклата е анатомически точна, и Дъф замисля специални дрешки за нейната кукла.

През септември 2006 г. Дъф пуска нейния парфюм „С любов…Хилари Дъф“(„With love…Hilary Duff“), който бе направен в компанията на Елизабет Арден. Дъф за първи път го представя в шоуто „Гледането“(The View). Парфюмът първоначално е продаван само в Макис в САЩ, но е и продаван в други региони като Япония и Канада. През 2007 г. Дъф съобщи, че тя ще пусне нова версия на парфюма с име „Обгърнат с любов“(„Wrapped with love“).

Дъф и нейният домашен любимец куче Лола се появяват в компютърната игра „Симс 2:Домашни любимци“(The Sims 2: Pets), която е пусната през октомври 2006 г. В конзолната версия на играта героинята на Дъф посещава обществени места и играчите могат да играят с нея и нейното куче в играта. Дъф и други известни личности като Парис Хилтън и Джесика Симпсън са често критикувани за показването на техните кучета по-скоро като модни аксесоари отколкото като домашни любимци.

Личен живот
Дъф започва да се среща с певеца Аарън Картър през 2001 г. Те се запознават в „Лизи Макгуайър“, когато Картър има роля в коледния епизод. Връзката им продължава две години. Аарън Картър напуска Дъф заради Линдзи Лоън, но скоро скъсва с нея и се връща при Дъф. По-късно той заявява, че е изневерявал на Дъф с най-добрата й приятелка и това „разбило сърцето й “ и сега той „съжалява“, че го е направил.

На 23 март 2007 г. в Celebrity Death Match Дъф и Лоън правят изявления относно Аарън Картър. По-късно и двете заявяват, че са били въвлечени във смъртна вражда, заради връзките им с Картър. Дъф и Лоън от 2007 г. се сдобряват. Лоън присъства на партито по случай излизането на новия албум на Хилари „Достойнство“(Dignity) и пред списание „People“ Дъф казва, че: „Лоън е забавно и добро момиче.“

Дъф започва да се среща с вокалиста на Good Charlotte Джоел Маден през 2004 г. След дълги спекулации от страна на таблоидите, най-накрая майката на Хилари обявява публично връзката им през юни 2005г.През юни 2006 г. в интервю за списание „Elle“ Дъф казва: „…девствеността е нещо, което харесвам в себе си. Това не значи, че не съм мислила за секс…“

По-късно пред Much Music Дъф казва, че репликите преписани й в списанието изобщо не са били казани от нея и че това не е тема, по която би говорила. Дъф и Маден се разделят през ноември 2006 г.

Дъф участва в различни благотворителни акции, защитничка е на правата на животните. Тя дарява $250,000 за жертвите на урагана Катрина. През 2005 г. тя дарява и над 2,5 милиона обяда за жертвите на урагана Катрина в Южните щати. През август 2006 г. Хилари посещава начално училище в Ню Орлеанс, където раздава храна на нуждаещите се. Тя е част от съветническия борд на „Audrey Hepburn Child Benefit Fund“ и съвета от знаменитости на „Деца с причина“(Kids with a Cause).

През август 2005 г. Дъф заявява, че си е полирала зъбите, защото си е нащърбила единия от предните зъби на микрофона по време на концерт. Тя обяснява: „Зъбите ми не са много здрави и аз постоянно ги наранявам на микрофона. На едно участие аз буквално изплюх половинките на двата си предни зъба.“ След това веднага й ги оправят, така че да съвпаднат с предишния размер на зъбите.

За 2005 г. Хилари припечелва $15 милиона.

Родителите на Дъф се разделят през 2006 г., след 22 години брак, заради изневяра на бащата. В песните „Stranger“ и „Gypsy Woman“ тя излива болката си от раздялата на родителите си.

През 2007 г. Хилари многократно е снимана с играча от НХЛ (Национална Хокейна Лига) Майк Комри. Въпреки че Дъф никога не признава публично връзката си, те са засичани многократно да се целуват и прегръщат, Дъф дори ходи на някои от мачовете на Майк, а той й подарява кола за $100,000 за двадесетия й рожден ден.

През декември 2007 г. с годишен доход от $55 милиона Дъф се класира на седмо място в класацията на сп.“Forbes“ „Топ 20 доходи за под 25 годишна възраст“.
Филмография
премиера година българско име оригинално име роля
8 септември 1998 „Каспър среща Уенди“ Casper Meets Wendy Wendy
18 декември 1998 „Любовни приключения“ Playing By Heart неизвестна
24 октомври 1999 „Колекционерът на души“ The Soul Collector Ellie
18 май 2001 „Човешка природа“ Human Nature младата Lila Jute
8 март 2002 „Кадет Кели“ Cadet Kelly Kelly Collins
14 март 2003 „Агент Коди Банкс“ Agent Cody Banks Natalie Connors
26 април 2003 „Лизи Макгуаяр-филмът“ The Lizzie McGuire Movie Elizabeth „Lizzie“ McGuire/Isabella Parigi
25 декември 2003 „Деца на килограм“ Cheaper By The Dozen Lorraine Baker
10 юли 2004 „Историята на Пепеляшка“ A Cinderella Story Samantha „Sam“ Montgomery
3 октомври 2004 „Извиси гласа си“ Raise Your Voice Teresa „Terri“ Fletcher
23 ноември 2004 „В търсенето на Дядо Коледа“ In Search Of Santa Princess Crystal (само озвучава)
17 юни 2005 „Перфектният мъж“ The Perfect Man Holly Hamilton
21 декември 2005 „Деца на килограм 2“ Cheaper By The Dozen 2 Lorraine Baker
18 август 2006 „Материални момичета“ Material Girls Tanzania „Tanzie“ Marchetta
23 май 2008 „Война ООД“ (Военна корпорация) War, Inc. (Brand Hauser) Yonica Babyyeah
Неизлезли 
2009 „Грета“ Greta Greta
2009 „Нечупливо стъкло“ Safety Glass (What Goes Up) Lucy
2009 „Бой с храна!“ Foodfight! Sunshine Goodness (само озвучава)
2009 „Остани готин“ Stay Cool Shasta O’Neil

Сериали
година българско име оригинално име роля
2000 „Чикyгска надежда“ Chicago hope Jessie Seldon
2000 „Татенце“ Daddio неизвестна
2001-2004 „Лизи Макгуаяр“ Lizzie McGuire Elizabeth „Lizzie“ McGuire
2003 „Джордж Лопез“ George Lopez Kenzie
2003 „Американски мечти“ American dreams Shangri-Las
2004 „Фрейзър“ Frasier Britney
2005 „Джоан от Аркадиа“ Joan of Arcadia Dylan Samuels
2005 „Джордж Лопез“ George Lopez Stephanie
2006 „Непокорните“ Rebelde Hilary Duff
2007 „Шоуто на Анди Милонакис“ The Andy Milonakis Show Hilary Duff
 Неизлезли  
2009 „Шепот от отвъдното“ Ghost Whisperer неизвестна
2009- „Почти легална“ Barely Legal Kathleen Holtz
 Дискография
„Santa Claus lane“ | 2002 | коледен албум
„Metamorphosis“ | 2003 | студиен албум
„Hilary Duff“ | 2004 | студиен албум
„Most wanted“ | 2005 | компилационен албум
„4ever“ | 2006 | компилационен албум
„Dignity“ | 2007 | студиен албум
„Best of Hilary Duff“ | 2008 | компилационен албум
 

Последни концерти от Dignity Tour 2007-2008
Мексико
Монтерей | 12 януари 2008 | 20:30 (местно време)
Пуебла | 14 януари 2008 | 20:30
Гуадалахара | 16 януари 2008 | 20:30
Мексико Сити | 18 януари 2008 | 20:30
Бразилия
Сао Паоло | 21 януари 2008 | 21:00 (местно време)
Сао Паоло | 22 януари 2008 | 21:00
Рио де Жанейро | 24 януари 2008 | 21:00
Австралия
Бризбейн | 31 януари 2008 | 19:30 (местно време)
Сидни | 2 февруари 2008 | 19:30
Мелбърн | 3 февруари 2008 | 19:30

Още биографии.

Advertisements

Entry filed under: Кино, Музика, От света. Tags: , , , , , , , , .

Биография на Джон Атанасов Биография на Сиара

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


RSS Мода

  • Вероятно хранилката не работи. Опитайте отново по-късно.

RSS Здраве

  • Вероятно хранилката не работи. Опитайте отново по-късно.

RSS Скандално

  • Вероятно хранилката не работи. Опитайте отново по-късно.

Страници

март 2009
П В С Ч П С Н
    Апр »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggers like this: