Биография на Ивана

март 15, 2009 at 9:28 am Вашият коментар

d0b1d0b5d0b7-d0b8d0bcd0b5

Ивана е родена на 31 януари 1969 г. в Айтос. Тя е единственото дете в семейството. Семейството и е доста консервативно и родителите и са били строги с дъщерята, особено в ранните и детски години. Родителите успяват отрано да възпитат у нея съзнанието, че всяка възраст има своите задължения. Първо работата и уроците, а после развлеченията. След безрезултатно следване в няколко университета и сключване на брак Ивана наи-после се дипломира в Свищов, но съдбата има планове за нея в друго поприще. Всички в нейния рода са музиканти като най-голямо влияние върху нея упражнява баща и. Той е известен акордеонист. Бабата, на която Ивана е кръстена, също е била певица. Твърди се, че Ивана е била едва 4-5 годишна, когато е запяла. Първата песен в детския и репертоар е „Имала майка едно ми чедо“. Бащата на певицата работи със свой оркестър по Черноморието. Известна е случката, когато Ивана била осми клас и въпреки сполетялата я болест, вдига на крака ресторанта, в който кандидатства за работа. В първата и дамска формация „Прима +“ Ивана свири на клавирни инструменти и снтезатор. Среща Стояна в едно заведение. Кани я да се присъедини към групата. Когато формацията е в състав Ивана, Стояна и Румен получава покана да свири в популярното заведение „Приказките“. Талантът и е забелязан от управителя на музикална компания „Пайнер“ Митко Димитров. Съдбата се усмихва на певицата и тя получава предложение да подпише договор с фирмата. Първата и записана песен е „Идол“, а втората е дует с Коста Марков – „Дърво без корен“. Третият и запис е хитът „100 патрона“, както е наречен и дебютният и албум. Той става носител на наградата за дебют през 2001 година на Годишните награди на списание „Нов фолк“. Певицата печели награда и на Фестивала за авторска песен с народностно звучене „Тракия фолк 2000“. 2001 и 2002 години са преходни за Ивана, а през 2003 г. тя окончателно сваля Глория от трона на кралица на поп-фолка и трайно се настанява там. След това звездата заслужено печели и приза „Певица на годината“ за 2003, 2004 и 2005 г. На наградите на телевизия Планета на 22 февруари 2007 г. Ивана печели и най-високия възможен приз – Мегазвезда на Планета ТВ. След кратък застой в кариерата си през 2007 г. в началото на 2008 Ивана печели наградите за Албум на годината за „Празник всеки ден“ и Албум на десетилетието за „Няма спиране“(2004 г.) съответно на церемониите на Планета ТВ и на сп. „Нов фолк“. В началото на 2008 г. тя реализира музикалния филм „Всичко е любов“ и нов албум – „Блясък в очите. Ивана организира и самостоятелен концерт „Ивана Лайв Парти, а през есента „Ивана Лайв Тур USA 2008“ – американско задгранично турне. През тази година звездата записва и силната балада „Аз съм с теб“, която в началото на 2009 г. получава цели три номинации на годишните музикални награди на Планета ТВ – за най-добър видеоклип“, артистично присъствие на изпълнител във видеоклип и за песен на годината. 2009 година започва за Ивана с „висок старт“ – на 28 януари по Планета ТВ се завърта видеото на разтърсващата балада „Кръв ми капе от сърцето“, която изключително бързо се харесва на много хора. На 24 февруари 2009г.Мегазвездата печели два приза на Седмите годишни музикални награди на Планета ТВ, въпреки че певицата не присъства на концерта всички в залата приемат наградите с бурни аплодисменти! На 2 март 2009г. официално е пуснат целият вариант на „18 имаш ли“ в Интернет пространството(след като седмица по-рано беше пусната само малка част от песента).Парчето дава заявка да се превърне в пролетния хит на Ивана. След като през 2008г. Ивана се включва в „Music Idol 2“, то на 16 март 2009г. заедно с Бойко Борисов, фолкпримата отново се качва на сцената на reality формата със задачата да подгрява младите таланти за първият им малък концерт в шоуто.

Дискография
100 патрона (2000)
Ивана – Live (2001)
Мирише на… любов (2003)
Без Граници (2003)
Няма спиране (2004)
Доза любов (2005)
Single+best collection:“Дъжд от рози“(multimedia CD)(2006)
Празник всеки ден (2007)
Ivana MP3 Hits collection (2007)
Блясък в очите (2008)
SPECIAL EDITION:Блясък в очите + Всичко е любов CD+DVD(2008)

Видеоалбуми
„Без Граници“(2004)
„Best Video Selection 1″(2005)
„Звезди на сцената-live“(2005)
„Best Video Selection 02″(2007)
„Всичко е любов“(2008)
„Ivana Live Party“(2008)

Видеография
100 патрона
Уморени и студени
Кой ме прокле
Вик
Късно е
Добра среща, приятели
Мъж ли е
Дърво без корен(дует с Коста Марков)
100 патрона (ремикс)
Последна вечер
Жадни за любов (дует с Деси Слава)
Грешна нощ
Смукача
Че жените знаят как
Скитам се
От извора (ТВ версия)
Отче мой (ТВ Версия)
Мирише на любов (ТВ Версия)
Да се излъжем
К’ъв си ти, бе?
Шампанско и сълзи
Безумна цена
Стара история
Празник е (ТВ Версия)
Ти и той
Ах, любов
Освободете дансинга!
Стриптийз
Като на 17
Нещо НеТипично
Не е ваша работа
Ах, тези пари
Доза любов
Ние сме номер 1
Време за мъже
Парфюм
Влак за нещастници (ТВ Версия)
Полужива
Животът продължава
Това е парчето
Седем дни
Дъжд от рози
Празник всеки ден (REALITY),(дует с Драго Драганов)
Последна чаша (ТВ Версия)
Пирова победа (ТВ Версия)
Най-добрата
Резерве
100 живота
Добра среща, приятели (version 2007)
Адрес „ЛЮБОВ“
Дерби
Парти Микс 2
Вържи очите ми
Всичко е любов (Музикален филм)
Ти си най-най
Аз съм с теб
Пий едно
Кръв ми капе от сърцето ТВ версия
Кръв ми капе от сърцето

Албумът „Без граници“ е клипиран целият :

А ми се плаче / Празник
На сила хубост не става
Обичай ме сега
От извора
Не те виня
Такава съм
Жал ми е, Земьо
Проклет да биде /Който ме чуе да пея
Само веднъж се живее
Стара майка Богу дума

Награди
2000 – Награда за изпълнението на песента „Вик“ – Фестивал за авторска песен „Тракия фолк 2000“
2000 – Дебют на годината – Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2001 – Певица на годината – Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2002 – Най-добро изпълнение на живо – Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2002 – Най-бързо прогресиращ видеоклип „Грешна нощ“ – Годишни музикални награди на ТВ „Планета“
2003 – Първа награда на журито и втора награда на публиката за песента „Безумна цена”, награда за артистична реакция в извънредна ситуация – Фестивал за авторска песен „Тракия фолк 2003“
2003 – Шоузнаменитост на 2003 г. – списание „Кой“
2003 – Най-добро изпълнение на живо- Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2003 – Награда за приемственост между автентичен и модерен фолк – Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2003 – Песен на годината „К’ъв си ти,бе“ – Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2003 – Певица на годината – Годишни музикални награди на ТВ „Планета“
2004 – Приемственост между автентичен и нов фолк – Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2004 – Най-поръчван рингтон – за песента „Като на 17“- Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2004 – Клип с най-добър сценарий – „Нещо НеТипично“ – Годишни музикални награди на ТВ „Планета”
2004 – Песен на зрителите – „Като на 17“ – Годишни музикални награди на ТВ „Планета”
2004 – Певица на годината – Годишни музикални награди на списание „Нов фолк
2004 – Певица на годината – Годишни музикални награди на ТВ „Планета”
2005 – Певица на годината – Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2005 – Най-добро изпълнение на живо – Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2005 – Звезда на годината – списание „Кой“
2005 – „Звезда на годината” – списание „Блясък”
2005 – Албум на годината – „Няма спиране“- Годишни музикални награди на ТВ „Планета”
2005 – Певица на годината – Годишни музикални награди на ТВ „Планета”
2006 – Певица на годината – Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2006 – Певица на годината – Годишни музикални награди на ТВ „Планета”
2007 – Оригинално сценично присъствие, най-добро изпълнение на живо, награда за цялостен принос – Годишни музикални награди на списание „Нов фолк”
2007 – Албум на годината „Доза любов”- Годишни музикални награди на ТВ „Планета”
2007 – Мегазвезда (Специална награда за най – успешен изпълнител за първите 5 години на ТВ „Планета”)- Годишни музикални награди на ТВ „Планета”
2008 – Албум на годината – „Празник всеки ден“ – Годишни музикални награди на ТВ „Планета”.
2008 – Албум на десетилетието – „НЯМА СПИРАНЕ“ – Юбилейни музикални награди на сп.“Нов фолк“
2009 – Най-често поръчван рингтон за мобилен телефон за песента „Аз съм с теб“ – Годишни музикални награди на ТВ „Планета“
2009 – Специална награда за музикалния филм „Всичко е любов“(реж.Н.Скерлев, заснет януари 2008) – Годишни музикални награди на ТВ „Планета“

Мега Изяви
2005 – „Звезди на сцената“ – съвместно турне със сръбската звезда Индира Радич

2005/2006 – турне Planeta Prima

2006 – Planeta Mura Mega

2007 – турне Planeta Derby

2008 – самостоятелен концерт „Ivana Live Party“

2008 – Ivana Live Tour USA 2008

Ивана участва във всички празнични концерти, организирани в Зала 1 на НДК, на Телевизия „Планета“ и списание „Нов Фолк“

Още биографии.

Entry filed under: Музика, От България. Tags: , , , , , .

Биография на Катерина Евро Биография на Сергей Станишев

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Страници

март 2009
M T W T F S S
    Апр »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggers like this: