Биография на Слави Трифонов

март 11, 2009 at 2:32 pm 2 comments

d181d0bbd0b0d0b2d0b8-d182d180d0b8d184d0bed0bdd0bed0b21

Станислав Тодоров Трифонов e български продуцент, телевизионен водещ и певец. Името му се свързва най-вече с телевизионните предавания Шоуто на Слави, „Хъшове“, Каналето и Ку-ку. През 2001 година е награден с приза Мъж на годината, като изпреварва Симеон Сакскобургготски.

Творчески принос
Роден на 18 октомври 1966 г. в Плевен, завършва музикална гимназия в родния си град с виола. Заедно с Петър Курумбашев и Любен Дилов-син, той е първият продуцент на

частна продукция в БНТ.

В началото на 90-те години XX век се появява студентската продукция „Ку-Ку“, където участва и Слави Трифонов.

През 1997 г. в предаването „Каналето“ участва активно в протестите срещу управлението на Жан Виденов.

През 1998 г. става продуцент и водещ на предаването „Хъшове“. То е свалено от БНТ след едно-единствено излъчване на 8 февруари. След това две години се излъчва в телевизия 7 дни и други кабелни телевизии в страната. Отличава се с остра политическа сатира и силно участие на група „Ку-ку бенд“. Основни идеолози на „Хъшове“ са сценаристите Росен Петров, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Драго Петров и Иво Сиромахов.

На 27 ноември 2000 г. Слави прави първото издание на „Шоуто на Слави Трифонов“ по бТВ. В момента е директор на продуцентска къща „Седем-осми“ АД, където съдружник вече не му е Росен Петров. Продуцират предаванията „Шоуто на Слави“, Вот на доверие, Файв Старс, Красавицата и отличника, Сървайвър 1 и Мюзик айдъл 1, както и на предаването Пей с мен, което се излъчва по Нова телевизия.

Като певец издава 19 албума, заедно с Ку-Ку, Каналето, Хъшове и Ку-Ку бенд. През 2004 г. прави дует с вокалистката на „Антик“ — Елена Папаризу, наречен „Why?“ („Защо?“). Слави Трифонов се опита да пробие с песента „Единствени“, изпълнена в дует със Софи Маринова за конкурса Евровизия 2005. След скандал, свързан с начина на гласуване, демонстративно се отказва от участие. Въпреки или именно заради това песента се радва на голяма популярност. Някои от песните му са станали емблематични.
 Проблеми със зрението
В интервю, излъчено в Шоуто на Слави на 20 април 2007 г., Слави Трифонов призна, че страда от ретробулбарен неврит на лявото око. „Преди единадесет години истината е, че имах сериозно засягане на лицеви нерви, в следствие на сериозен възпалителен процес в лицето ми. Имах зъби, които бяха много сериозно възпалени, трябваше да ги извадя, но те вече бяха дали този проблем. И единственото, което остана оттогава е, че имах и продължавам да имам много сериозно нарушено зрение на едното око, на лявото око.“ Слави Трифонов обясни, че е поразена централната част на зрението му, в следствие на което се натоварва периферното зрение на лявото око и дясното око. През последната седмица обаче са се появили проблеми и с другото му око, но проблемът не е толкова страшен, уточни Слави Трифонов. Поставена е обаче диагноза синузит. „Процесът може и да е обратим, но може и да остане така“, заяви Слави Трифонов. Засега лекарите са оптимистични, но оставят и сериозен процент съмнение, обясни той. Причините обаче за влошеното зрение и на дясното око може да са различни, пренатовареност, стрес, лекарите се опитват да ги установят. Три месеца по-късно Слави Трифонов се завръща на малкия екран на 9 юли 2007 г.
 Дискография 

Албуми
Ръгай Чушки В Боба (1993)
Шат На Патката Главата (1994)
Рома ТВ (1994)
Жълта Книжка (1995)
Хъшове (1996)
Каналето – Най Доброто (1997)
Едно Ферари С Цвят Червен (1997)
Франция Здравей (1998)
Девети Трагичен (1998)
Вавилон (1998 – 1999)
Няма Не Искам (1999)
Часът На Бенда (2000)
Новите Варвари (2001)
Най Доброто (2002)
Vox populi (2002)
Прима Патриот (2004)
Четири Бири И Оркестъра Да Свири (2005)
Ние Продължаваме (2007)
No Mercy (2008)

Още биографии.

About these ads

Entry filed under: Музика, От България. Tags: , , , , , .

Биография на Парис Хилтън Биография на Джъстин Тимбърлейк

2 коментара Add your own

  • 1. ludipari  |  март 12, 2009 в 5:31 am

    Преведете го на английски, немски, френски и руски! Може и на китайски. Така цял свят ще узнае за подвизите на този славен българин.

    Отговор
  • 2. Mirage™  |  март 12, 2009 в 10:26 am

    Най-големия шоумен раждал се в България и един от най-големите български личности!ЗА МЕН !

    Отговор

Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Страници

март 2009
П В С Ч П С Н
    апр »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: